TASTE

Tussendoortjes

Fabrice Vuillemin

Risotto van selderij met Zwitserse gruyère & Délifrance Pyreneeën Stokbrood
——

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Délifrance Pyreneeën Stokbrood
  • 1/8e knolselderij
  • 1 sjalot
  • 10 cl room
  • 50 g gerookt spek
  • 1 eierdooier
  • 5 cl witte wijn
  • Zout, peper, muskaatnoot
  • Geraspte en geschaafde gruyère

Bereiding

De knolselderij in kleine blokjes snijden. De room verwarmen. Het gerookte spek een half uur laten trekken in de warme room. Door de puntzeef halen. De gehakte sjalot toevoegen aan de room. Tot een derde laten inkoken. De in kleine blokjes gesneden knolselderij toevoegen aan de room. Laten koken. De witte wijn en de geraspte kaas toevoegen, vervolgens op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Warm houden.

Het Pyreneeën Stokbrood in sneetjes snijden. Ze onder de salamander of in de toaster leggen. Laten afkoelen. Bestrooien met geraspte Gruyère en kleine tuiles kaas toevoegen. De risotto van knolselderij in het midden van het bord leggen. Een kuiltje maken en de eierdooier toevoegen. Bestrooien met schaafsel van gruyère en serveren met toast met geraspte gruyère en tuile.

Versieren met korenbloempjes, indien gewenst.

Gastronello vegan Crispy Chicken kroketten
——

Ingrediënten

Voor 1 persoon

  • 2 Gastronello vegan Crispy Chicken kroketten
  • Enkele blaadjes little gem
  • Enkele kerstomaatjes
  • 1 goed rijpe tomaat voor de tomatenvinaigrette
  • Olijfolie
  • Sherryazijn
  • Zout, peper

Bereiding

In de blender een tomatenvinaigrette maken met de vooraf ontpitte en gepelde rijpe tomaat, de sherryazijn en de olijfolie. Zout en peper toevoegen. De kerstomaatjes pellen. De kroketten bakken in olijfolie in een pan. Hierdoor zullen ze minder vet zijn dan wanneer ze in een friteuse worden gebakken. De oven voorverwarmen. De kroketten in de oven zetten, zodat ze goed warm blijven.

Dresseren

Een beetje vinaigrette op de bodem van het bord gieten. De kerstomaatjes doormidden snijden. De rode ui fijn hakken. Enkele blaadjes little gem toevoegen. De kroketten in het midden van het bord leggen.

Tip van de chef: de salade niet mengen met de vinaigrette, zodat de kroket niet nat wordt. Eventueel een pannetje verse champignons en enkele decoratieve bloempjes toevoegen aan het bord.

PARTNERS

PARTNER

Sinds de oprichting in Frankrijk in 1978 is ­Délifrance niet meer gestopt met het ontwikkelen van kwalitatieve bakkerij-, patisserie-, viennoiserie-en hartige producten voor de foodservice, retailers, bakkers en Horeca in zo’n 100 landen over de hele wereld.

Gedreven door onze passie voor bakkerij en het gebruik van de beste grondstoffen, ambachtelijke technieken en bakkerstradities maakt dat onze producten rijkelijk van smaak zijn en van topkwaliteit zijn. Daarmee kunnen onze afnemers over de hele wereld hun klanten op elk moment van de dag verwennen.

Onze gamma’s 

Onze producten zijn ingedeeld in verschillende unieke groepen. Elk van deze productgroepen heeft een uniek en divers productassortiment, speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de consumentenverwachtingen, onderscheid te creëren en te navigeren door ons productportfolio.

Onze waarden

Eerlijkheid
We willen een toegankelijk bedrijf zijn en streven naar eerlijkheid en transparantie.

Genot
De reden dat onze consument onze producten zo waarderen heeft vooral te maken met zijn smakelijke uiterlijk en juist dat heeft allemaal te maken met passie voor het vak, die begin bij onze boeren en eindigt bij onze bakkers.

Vooruitgang
We zijn continu opzoek naar nieuwe manieren en innovaties om onze organisatie maar ook onze producten te verbeteren.

www.delifrance.be

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Send

Sign up
E-card

Your name

Your e-mail address

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

1