REPORTAGE

Yalo Urban Boutique Hotel
Tine Bral

Yalo Urban Hotel Gent wordt ‘vree wijs’

Vier jaar geleden kocht projectontwikkelaar Urban Link in het hart van de Gentse Kuip een kantoren- en winkelcomplex dat reeds bijna tien jaar leeg stond.

CEO Joris Van Duffel:“We kochten het gebouw met de bedoeling om er appartementen in onder te brengen, maar dat bleek bouwtechnisch onmogelijk. Het alternatief was het complex tussen de Vlaanderenstraat en de Brabantdam om te bouwen tot een hotel. Nu nog een werf moet het de deuren openen dit najaar.

De lobby en een zeer bescheiden restaurant zouden op de eerste verdieping komen. Voor het gelijkvloers, met een atrium en daarrond kleine winkeltjes, dienden zich verschillende retailers aan. Toen we ook dat – waar ooit het winkelcentrum De Braempoort gevestigd was – konden kopen, besloten we om het hele complex om te vormen tot een nieuwe ‘hotspot’ voor zowel de gasten die in het hotel zullen verblijven als voor de Gentenaars.”

v.l.n.r. Paul Suy, Sam D’Huyvetter, Joris Van Duffel

© foto: Marc-Pieter Devos

Omdat een hotel uitbaten niet meteen de ‘core business’ was van Urban Link zocht Joris Van Duffel versterking. Voor het hotel vond hij die in Paul Suy, die zijn sporen verdiende in o.a. het Marriott-hotel in Gent, maar ook internationaal een flink hotelpad heeft afgelegd. Hij wordt verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het hotelgedeelte met 92 kamers onderverdeeld in drie categorieën: urban, vintage en suites.

Derde man in het verhaal is Sam D’Huyvetter, chef en ondernemer. Hij startte zijn carrière in de keuken van Hof van Cleve en is nu de man achter o.a. Kitchen Story en Bar Bask. Sam: “Door de aankoop van het gelijkvloers kreeg het hotel er plots zo’n 800 vierkante meter ruimte bij. De bedoeling is deze ruimte om te vormen tot een plek voor niet enkel hotelgasten, maar ook voor alle Gentenaars. Onder de nieuwe glazen koepel komt niet alleen een restaurant, maar ook een cocktailbar, een ruimte voor co-working, meetingrooms, private diningrooms voor 20 personen, wijnbar, sigarenbar… Midden in het atrium krijgt de Gentse dj Maxim Lany op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond zijn vaste stek. Wij willen een ‘kosmopolitische sfeer’ creëren waar er altijd wel iets te doen is, een ontmoetingsplek voor de hotelgasten én voor de Gentenaars. En dan vergeet ik nog onze zomerse ‘rooftop’ op het zesde. Iedereen zal er welkom zijn om te genieten van hapjes en drankjes en natuurlijk van het prachtige uitzicht op de Gentse skyline. De sfeer wordt: funky, jong en leuk.”

Bijna vullen we aan dat het ‘vree wijs’ zal worden. Met Yalo komt er niet alleen een nieuw hotel in Gent maar – laten we hopen – een plek die zal bruisen en vibreren. Nieuw leven in de Kuip. En mocht u zich afvragen waar de naam Yalo vandaan komt? Het antwoord kennen alleen de Gentenaars.

Yalo Urban Boutique Hotel
Brabantdam 33,
9000 Gent

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

WhatsApp

Contact

Send

Sign up
E-card

Your name

Your e-mail address

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

1