EDITO

Pascale Van Weert

Een zeer warme zomer met een stralende zon … reden te meer om minder ver te reizen en de wonderen van ons lokale erfgoed te (her)ontdekken.

Garnalen en oesters

Welk beroep weerspiegelt beter de sfeer van de Noordzee dan dat van de garnalenvisser?

Helaas brengen de opwarming van de aarde en vooral de verzuring van de oceanen deze soort in gevaar. Volgens een studie van de Verenigde Naties wordt het voor schaaldieren steeds moeilijker om hun schaal te vormen. Laten we dus van onze geliefde garnalen genieten voordat ze uit de schappen van de viswinkel verdwijnen!

Geen zeevruchtenschotel zonder oesters? Laten we de zee opgaan en samen de holle en platte oesters van Oléron ontdekken …

Groenten, kruiden en bloemen uit de moestuin

Om een frisse neus te halen en gezond te eten, kunnen we ons laten inspireren door Bart De Pooter** (restaurants Pastorale, PLANTn en WILDn): fruitbomen, kruiden, bloemen en ontelbare soorten groenten gekweekt in een ongelooflijke moestuin omringd door hagen die beschutting bieden aan insecten en vogels. Een voorbode van het paradijs!

Ook hier nemen de recepten ons mee op reis, want de chef heeft een geweldige creativiteit meegebracht van zijn vele verblijven in Azië. ‘De wereld is mijn thuis’, zoals hij graag zegt.

Specerijen uit de hele wereld

Zin in een wereldreis van smaken? Ontdek de door Rudy Smolarek verzamelde specerijen: meer dan 400 specerijen en 3000 smaakversterkers van over de hele wereld!

Nogmaals dank aan Tine Bral voor deze intense en geurige ontmoeting met Ingrédients du Monde en voor deze mooie reis van aroma’s en smaken.

Duik in deze rapportage en je zult zien dat je nog maar één ding zult willen: de nieuwe smaakassociaties uitproberen in je keuken!

Sterrenkok in de lucht

Als je toch beslist om een langeafstandsvlucht te nemen, kun je bij Brussels Airlines genieten van een maaltijd bereid door Mario Elias*!

En als je deze prachtige azuurblauwe lucht niet wilt vervuilen: ga dan gewoon naar zijn restaurant Le Cor de Chasse in de Ardennen …

Journalisten meegewerkt aan dit magazine:
Tine Bral, Walter Briers, Ruben De Ville, Wim De Mont, Patrick Fiévez, Solange Tastenoye, Marc Vanel, Pascale Van Weert

Foto’s:
Marc-Pieter Devos, Adriaan Van Hoof, bdpstories, Ruben De Ville, Marc Vanel, huitresmarennesoleron.info, The Chapel/The Chick/The Cellar, Balls & Glory, visitkoksijde.be

Om onze Newsletter te ontvangen, klik hier
Om ons tijdschrift op papier te ontvangen, abonneert u zich hier

Horeca Magazine is een uitgave van Services Pro bv
www.horecamagazine.be  |  info@horecamagazine.be |  Tel. 02 644 22 52

Disclaimer

FOCUS

Garnalen

FOCUS

Marennes-Oléron

COACHING

Investeren in marketing

BEROEP

Garnaalvisser

TASTE

Bart De Pooter

BEROEP

Assembleur d’épices

Brussels Airlines / sterrenchefs

WIJN

Bordeaux in amfora

‘Bedrogen’ bij aankoop

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

WhatsApp

Contact

Send

Sign up
E-card

Your name

Your e-mail address

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

1