REPORTAGE

Mortadella Bologna
Pascale Van Weert

Een product van superieure kwaliteit

Mortadella Bologna BGA is een gekookte worst van varkensvlees. De roze kleur en het onnavolgbare, licht kruidige aroma zijn onmiddellijk herkenbaar!

De textuur van Mortadella is typisch samengesteld uit het magere gedeelte (roze) dat afkomstig is van de dwarsgestreepte spieren, die tot de edelste delen van het varken behoren, en het spek (wit), waarvoor de vettere, meer consistente en geapprecieerde delen van het dier worden gebruikt.

Desondanks is het goed om weten dat 100 gram Mortadella slechts ongeveer 288 calorieën bevat, wat minder is dan een pastagerecht, terwijl het wel vitaminen en mineralen levert.

Een uniek aroma en een unieke smaak

Met of zonder de krokante toets van pistachenoten ontwikkelt Mortadella Bologna BGA een unieke zowel krachtige als milde smaak. In de keuken leent het zich voor ontelbare creaties.

Mortadella Bologna wordt vaak in blokjes gegeten als aperitief, maar is ook ideaal voor vele andere recepten zoals ­Mortadella mousse of als hoofdingrediënt in bepaalde gerechten zoals ­Tortellini alla Mortadella.

Hier zijn enkele recepten om te ontdekken:
mortadellabologna.com/fr/recettes

De lange geschiedenis van een meer dan ooit actueel product

De oorsprong van Mortadella Bologna BGA gaat terug tot de Etruskische periode. Maar pas in de 17e eeuw gaf landbouwkundige Vincenzo Tanara ons het eerste echte recept ervan, ook al bevatte de worst toen veel meer vet dan vandaag.

In 1661 liet kardinaal Farnese een edict uitvaardigen dat de productie van Mortadella codificeerde, een van de eerste voorbeelden van een productdossier in de geschiedenis.

Eeuwenlang was Mortadella Bologna voorbehouden aan een elitegroepje van fijnproevers die zich een dure worst konden veroorloven. Vandaag is Mortadella, dankzij de ontwikkeling van de vleesindustrie, een democratisch product geworden en is het broodje Mortadella de populairste snack bij de Italianen, ook bij de kinderen!

www.mortadellabologna.com

Financed by contribution from Mipaaf D.M.0678907 – 27/12/2021

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

WhatsApp

Contact

Send

Sign up
E-card

Your name

Your e-mail address

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

1