EDITO

Pascale Van Weert

Eindelijk het einde van dit (dekselse) jaar 2022!

We treuren er niet om dat dit vreemde jaar vol slecht nieuws ten einde loopt.
Oorlog aan onze deur, de energiestrijd, de inflatie… wie had gedacht dat 2022 ons zoveel slechte verrassingen zou brengen?

De horeca lijdt natuurlijk onder de crisis…
Maar het positieve is dat de klanten komen.
De mensen willen zich laten verwennen, zichzelf een plezier doen. Zoals gewoonlijk aan het eind van het jaar, en vooral bij een sombere stemming, heeft luxe succes. Kaviaar, champagne en oesters nodigen zich uit op onze tafels. Dé gelegenheid voor Horeca Magazine om het mooie beroep van oestermeester in de schijnwerpers te zetten.

We weten dat een groot deel van het personeel gedemotiveerd raakt…
Als jongeren gemotiveerd zijn, zetten ze nochtans alles op alles!
Voor de tweede keer namen bij Excellis 5 hotelscholen het tegen elkaar op bij de bereiding van Waals rundvlees. Het perfecte bewijs dat jongeren, wanneer zij gepassioneerd zijn, alles op alles zetten en wonderen kunnen verrichten! Volgens de juryleden waren de bereide gerechten van zodanige kwaliteit dat ze meteen op de menukaart van een restaurant geplaatst konden worden…

Horeca Expo, dat voor het eerst sinds de coronacrisis weer echt werd georganiseerd, was dit jaar een groot succes: veel bezoekers, stands en exposanten in een bruisende sfeer… de zaken gingen goed. De gelegenheid om tal van oplossingen te ontdekken om het hoofd te bieden aan de crisis, zoals aankoopcentrales of franchising … zoals u ook kunt lezen in ons artikel over franchising van hotels

Laten we het jaar in schoonheid afsluiten

Laten we in ieder geval, en in elke zin van het woord, dit jaar in schoonheid afsluiten en ons al voorbereiden op het jaar dat zich aankondigt. Aangezien wij altijd optimistisch zijn, kan 2023 alleen maar beter zijn dan 2022, dat we al bijna vergeten zijn!

En als u echt wilt watertanden, moet u absoluut het prachtige boek van The Mastercooks ontdekken!

PRETTIGE FEESTDAGEN AAN IEDEREEN! EN GELUKKIG NIEUWJAAR!

Journalisten meegewerkt aan dit magazine:
Tine Bral, Andy De Brouwer, Ruben De Ville, Patrick Fiévez, Joëlle Rochette, Marc Vanel, Pascale Van Weert, Danny Verheyden

Foto’s:
Foto Skopeo

Om onze Newsletter te ontvangen, klik hier
Om ons tijdschrift op papier te ontvangen, abonneert u zich hier

Horeca Magazine is een uitgave van Services Pro bv
www.horecamagazine.be  |  info@horecamagazine.be |  Tel. 02 644 22 52

Disclaimer

FOCUS

Kaviaar

FOCUS

Nightlife

FOCUS

Bier op Horeca Expo

COACHING

Franchising = booming hotelbusiness

BEROEP

Oestermeester

TASTE

Olivier De Vriendt – Rizom

Apaq-W – BeBoEUf

BOEK – The Mastercooks

De beste sommelier van België

PEOPLE – Lucania

Arthur’s Bar

Sur’O

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

WhatsApp

Contact

Send

Sign up
E-card

Your name

Your e-mail address

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

1