TASTE

Partner

Salade met blokjes en tuiles van Zwitserse Gruyère
——

Ingrediënten

(voor 1 persoon)

  • Zwitserse Gruyère
  • Sesamzaad
  • Amandelen
  • Look
  • Sucrine
  • Gemarineerde mini-tomaatjes
  • Wilde asperges
  • Mosterdzaad
  • Groene kruidenolie / Bloemblaadjes

Bereiding

Tuiles van Gruyère maken en de amandelen fijn raspen.

De rode biet in spaghettislierten snijden dan laten marineren om een pickles te bekomen (1/3 water, 1/3 suiker, 1/3 azijn).

Het sesamzaad roosteren zodat het beter blijft kleven aan de blokjes Gruyère. De blokjes Gruyère instrijken met olijfolie dan rollen in het sesamzaad.

De wilde asperges blancheren.

Een groene kruidenolie maken met verse seizoenskruiden.

De bladjes losmaken van de eetbare bloemen.

Dresseren

Op een mooi bord de verschillende elementen van de salade dresseren. Afwerken met enkele verse bloemblaadjes.

Délifrance stokbrood, gerookte zalm, citroenparels
——

Ingrediënten

(voor 1 persoon)

  • Délifrance stokbrood
  • Roomkaas
  • Jalapenos
  • Gerookte zalm
  • Rode biet
  • Sugar snap
  • Citroenparels
  • Guacamole
  • Sucrine
  • Radijzen
  • Bloem

Bereiding

Het brood in dunnen sneden snijden en bakken.

Kleine rolletjes maken met de gerookte zalm.

De tomaatjes konfijten. De sugar snap (krokante erwtjes) blancheren.

Dresseren

Op een dunne snede brood de gerookte zalmrolletjes, de guacamole, de tomaatjes, de sugar snap en de roomkaas/jalapenos harmonieus schikken. Enkele kruidenblaadjes en citroenparels toevoegen.

Recepten gepresenteerd door

Roland Debuyst

www.brasseriemariadal.be
Zaventem

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Send

Sign up
E-card

Your name

Your e-mail address

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

1