AMBIANCE

Elevate
Danny Verheyden

Elevate:

nieuw partyconcept in Oostende op 25 meter hoogte

Exclusief feesten op 25 meter hoogte én met zicht op zee? Het kan op zondag 26 februari 2023 in The Rooftop in Oostende, waar voordien de Ostend Queen gevestigd was. Elevate brengt dan het beste van house en techno met een straffe line-up en fingerlicking food. Het nieuwe partyconcept Elevate ontstond uit de creatieve koker van het team Kursaal dat uiteraard tonnen ervaring heeft qua publieksevenementen. De combinatie van muziek, catering en omkadering is dan ook van de bovenste plank.

“Samen met het nieuwe restaurant Brassi Grand Café, dat in de lente van dit jaar zijn deuren opende op het gelijkvloers van het Kursaal, lanceren we een speciaal VIP degustatiemenu, zodat je voor het feesten de hoogstaande keuken van chef Diego De Baets kan uitproberen”, aldus Axel Goudesone, Projectmanager Kursaal Oostende. “Het idee dat je uitgaansavond al ‘s middags start, is relatief nieuw voor onze regio maar heeft zijn succes al bewezen in grootsteden zoals Amsterdam en Parijs”.

Beleving is alvast hét keyword.

“We zien duidelijk een trend van ‘anders uitgaan’, waarbij de locaties spectaculairder worden gemaakt en er ook meer ingezet wordt op het aspect beleving, vult collega-projectmanager Yoshi Petit aan. We mikken dan ook niet op een klassiek uitgaanspubliek dan wel op een publiek van 25- tot 45-jarigen dat uit is op een totaalbeleving en concepten die unieker zijn tegenover de periode van voor de pandemie. We kiezen er ook bewust voor om het feest om 14.00 uur te laten starten, pal op zondagnamiddag dus. Dat lijkt misschien atypisch, maar het heeft tal van voordelen voor de bezoekers. Zo kan je bijvoorbeeld al dansend genieten van een fantastische zonsondergang op deze toch wel unieke, 25 meter hoge locatie”.

De line-up is alvast veelbelovend, met onder meer de Italiaanse DJ Olympe als headliner, die momenteel overal in Europa aan het doorbreken is. Olympe draaide afgelopen jaar onder meer op het Amsterdam Dance Event in de Ziggo Dome, en dit voor 17.000 aanwezigen.

Ook de populaire Instagrammers en DJ’s Luna & Lenthe Stevens komen de DJ-booth inpalmen. De 2 zussen werden recent opgepikt door grote clubs zoals Versuz in Hasselt en Klub Melk in Leuven, en worden nu al getipt als dé dj-revelatie van 2022.

Daarnaast zullen Basile Roels, die de laatste jaren al flink wat furore maakte in het Gentse nachtleven, en Marcus Toast & Michael French, de 2 vaste waarden in het Oostendse nachtleven, de kwalitatieve line-up vervolledigen. De DJ’s zullen centraal in de Rooftopzaal geïnstalleerd worden, zodat er een interactie wordt gecreëerd met het fuivende publiek”.

 

Voor het culinaire gedeelte wordt er een beroep gedaan op het stijlvol ingerichte Brassi Grand Café, waar zich vroeger het restaurant Aqua del Mar bevond en waar thans de Brugse chef Diego De Baets (41) de plak zwaait.

Onlangs drong Diego De Baets voor de vierde keer door tot de finale van ‘De Eerste Kok van België’ wedstrijd die doorging tijdens de Horeca Expo vakbeurs in Gent, terwijl hij in 2021 ook finalist was voor de ‘Bocuse d’Or België’ wedstrijd. In de zomer van 2022 werd hij uitgeroepen tot de winnaar van het Garnaalkroketten Festival in Oostende. Daarnaast is hij ook Ambassadeur van Imperial Heritage Caviar. Binnenkort roert hij ook in de potten van een nieuw gastronomisch restaurant in het casino van Oostende.

Op zondag 26 februari serveert hij, ter gelegenheid van Elevate, een 4 gangen lunch inclusief dranken. Wie niet voor de lunch opteert, kan tijdens het event in de Rooftopzaal terecht voor een kwalitatief aanbod van fingerfood.

Cocktailliefhebbers zullen er alvast de cocktails op basis van de Hierbas de las Dunas (www.hierbasdelasdunas.com), die ook door chef Syrco Bakker van restaurant Pure C in het Nederlandse Cadzand gebruikt worden, alsook de gins van Bull Dog gins (www.bulldoggin.com) kunnen uitproberen.

De eerste editie van Elevate vindt plaats op zondag 26 februari 2023 van 14.00 tot 22.00 uur in de Rooftopzaal van Kursaal Oostende. Wil je er graag bij zijn, boek dan snel je tickets want de plaatsen zijn beperkt. Voor meer info, surf naar www.elevateyou.be

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

WhatsApp

Contact

Send

Sign up
E-card

Your name

Your e-mail address

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

1