EDITO

Pascale Van Weert

De wereldkeuken is trendy

Dat is niet nieuw, maar sinds de crisis hebben wij gezien en wij zullen nog zien dat de aantrekkingskracht ervan toeneemt.

Elke dag zien we het enthousiasme voor snelle, lichte, gezonde en indien mogelijk niet te dure gerechten toenemen. Het lijdt geen twijfel dat de Aziatische keuken zich uitstekend leent voor die vraag, ook op de terrassen, die sinds de heropening zeer druk worden bezocht en waar de klanten bij voorkeur snelle gerechten bestellen voor het geval het weer verslechtert. Merk op dat de zware regenbuien van de laatste dagen vooruitziende klanten niet van dien aard zijn om vooruitziende klanten gerust te stellen!

Azië is meer dan ooit in de mode

De eeuwenoude culturen van landen als Japan, Korea en China hebben ons altijd gefascineerd.

In deze semi-lockdownperiode zijn ze nog aantrekkelijker voor onze geesten die op zoek zijn naar afleiding.

Veel mensen aarzelen immers nog om te reizen, verplaatsingen zijn nog steeds onderworpen aan veel beperkingen, er zijn nog steeds mensen die zich uit angst isoleren en het gevoel van vast te zitten is nog steeds wijdverbreid.

Dus als afleiding tijdens deze vakantie en bij dit sombere weer kunnen we lezen, films bekijken … en natuurlijk koken!

Lokaal exotisme

Hoe combineer je deze smaak voor exotisme met de aantrekkingskracht van lokale producten?

De twee jonge medeoprichters van Dim Sum Experience hebben blijkbaar de oplossing gevonden: door ‘dim sums’, een traditioneel Chinees gerecht, in België te produceren met lokale ingrediënten.

Het is duidelijk een succes en het lijdt geen twijfel dat dit soort onderneming dat met één product op een nieuwe consumententrend inspeelt, navolging verdient.

Het bewijs ook, voor zover dat nog nodig was, dat er in België nog ruimte is voor de ontwikkeling van nieuwe concepten, ook in de horecasector.

Journalisten meegewerkt aan dit magazine :
Tine Bral, Walter Briers, Andy De Brouwer, Eugénie Pagot, Joëlle Rochette, Solange Tastenoye, Pascale Van Weert

Om onze Newsletter te ontvangen, klik hier
Om ons tijdschrift op papier te ontvangen, abonneert u zich hier

Horeca Magazine is een uitgave van Services Pro bvba
www.horecamagazine.be  |  info@horecamagazine.be |  Tel. 02 644 22 52

Disclaimer

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Send

Sign up
E-card

Your name

Your e-mail address

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

1