PUBLIREPORTAGE

Carlsberg 0.0%:
0% alcohol, 100% smaak

Je moet het maar doen: drie jaar geleden verbaasde de Deense bierbrouwer Carlsberg de markt met een 0% pilsbier dat na amper twee jaar tweede in de markt staat qua verkochte volumes.

Wij spraken met Laura Haleydt, Brand Manager BeLux.

“Onze Carlsberg 0.0% is echt alcoholvrij, en daarenboven bevat het slechts 35 calorieën per flesje van 25 cl. De Deense brouwingenieurs die dit bier ontwikkelden hebben hiermee een unieke prestatie neergezet. Want alcoholvrij bier mist eigenlijk een smaakelement: alcohol. Alcohol heeft geen smaak op zichzelf, maar zorgt er voor dat de smaakelementen van het bier zich in de mond ten volle kunnen ontplooien. De kunst is dus om een pilsbier te maken dat écht smaakt, zoals een goed pilsbier hoort te smaken, maar waarin geen alcohol zit. In sommige alcoholvrije bieren worden dan suikers toegevoegd, die de smaak zouden moeten corrigeren”.

Zonder toegevoegde suikers

“Bij Carlsberg 0.0% is dat niet het geval, deze alcoholvrije pils bevat geen toegevoegde suikers. Hij wordt gebrouwen uit water, gerstemout, hop en gist. Er wordt puur gerstemout gebruikt, dus geen maïs of andere basisgrondstoffen. Dit top pilsbier bevat dan ook slechts 0,25 g. suiker per glas van 25 cl (0,1g suiker/100ml).

Voor de Horeca is Carlsberg 0.0% zeker een omzetbrenger, want de vraag naar alcoholvrij bier groeit voortdurend. Dan is het toch een prima idee om een bier aan te bieden met een eigen karakter, maar zonder alcohol? Voor sporters is het zelfs een aanrader want het bevat quasi geen suikers, maar wel vezels, waardoor het licht isotonisch is.

Carlsberg 0.0% is verkrijgbaar in de iconische Carlsberg flesjes van 25 cl., en in blikjes van 33 cl.

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

WhatsApp

Contact

Send

Sign up
E-card

Your name

Your e-mail address

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

1