REPORTAGE
Bridor
Pascale Van Weert
Een familiebedrijf dat is opgebouwd op basis van kwaliteitscriteria
Bridor is vandaag vertegenwoordigd in meer dan 100 landen over de hele wereld en beschikt over 8 productiesites die de kennis van de mens combineren met industriële voortreffelijkheid.
Bridor hecht belang aan zowel het uiterlijk aspect als de smaak en intrinsieke kwaliteit van de producten en biedt een compleet gamma aan Franse bakkerij- en banketproducten die geïnspireerd zijn op de bakkerscultuur van de wereld.
Met voortreffelijkheid als doel kiest het bedrijf voor invriezen als bewaarwijze. Zo kunnen professionals altijd verse stokbroden en croissants serveren op elk moment van de dag, overal ter wereld.
Deze natuurlijke techniek maakt het mogelijk om een constante smaak en kwaliteit voor de producten te garanderen. Het volledige gamma is ingevroren verkrijgbaar, voorgebakken (enkel nog afbakken) of ongebakken (klaar om te rijzen).
Het eerste kwaliteitscriterium is uiteraard de kwaliteit van de grondstoffen. Bridor selecteert haar grondstoffen zeer streng om regelmatige producten met een rijke smaak te kunnen garanderen. Elk ingrediënt (bloem, water, gist, zuurdesem, granen, boter, cacao, fruit) is het onderwerp van een lastenboek en wordt onderworpen aan zeer strikte kwaliteitscontroles. Leveranciers moeten dus voldoen aan strikte normen en producten worden gecontroleerd doorheen de volledige productieketen. Dankzij deze procedure kunnen we ook de veiligheid en traceerbaarheid van de producten garanderen.
Steeds meer geselecteerde grondstoffen zijn erkend, zoals bijvoorbeeld de AOP Charentes-Poitou boter die wordt gebruikt in het gamma Eclat du Terroir. De gebakjes van Bridor bevatten trouwens voor het grootste deel pure boter.
Al bijna 20 jaar werkt Bridor samen met de meesterbakkers van Maison Lenôtre voor de productie van een assortiment van zeer hoge kwaliteit, en meer recent ook met Frédéric Lalos, Meilleur Ouvrier de France Boulanger, aan een assortiment van grote broden en stokbroden.
Bridor is ervan overtuigd dat het van essentieel belang is om het erfgoed van Bakery over de hele wereld te behouden en door te geven. Daarom steunt het verschillende professionele verenigingen zoals het Institut Paul Bocuse, de Académie Culinaire de France, de International Club des Toques Blanches of Eurotoques, …
Gebak dat niet mag ontbreken: Mini Croissant, Mini Chocoladebroodje en Mini Rozijnenbroodje.
Een professioneel Lenôtre-recept, een hoogwaardige collectie bedacht door de meesterbakkers van het Maison Lenôtre.
Info:
Wim Van Goethem
Sales Manager Benelux
wvangoethem@groupeleduff.com
+32 475 85 86 02
Jonas Vandersarren
Key Account Manager Foodservice
jvandersarren@groupeleduff.com
+32 477 44 41 77
Google+
Your name
Your e-mail address
Name receiver
E-mail address receiver
Your message