EDITO

Pascale Van Weert

Beste lezer,

In deze bijzondere periode wil het team van Horeca Magazine u vooral bedanken. Bedanken om ons te lezen, met ons te delen, er eenvoudigweg te zijn ❤️

Aanpassing-Veerkracht

Deze crisis, waarvan wij dachten dat ze tijdelijk zou zijn, blijft voortduren en we kunnen vandaag niet anders dan aanvaarden dat sommige veranderingen duurzaam zullen zijn.

Restaurants die vroeger bijvoorbeeld kantoorklanten ontvingen, zullen niet meer terugkeren naar het tijdperk van voor de crisis. Om te overleven zullen ze creatief moeten zijn: het kassaticket per klant verhogen door andere producten toe te voegen, nieuwe klanten aantrekken in de buurt of via levering, afhaalmaaltijden in de vitrine van de bakker of in de rekken van de naburige supermarkt… Inspiratie ontlenen aan wat elders bestaat, in België of in het buitenland, en het aanbod indien nodig aanpassen. Alle opties zijn goed. Ik denk bijvoorbeeld aan een evenementenbedrijf dat veranderd is in een luxueuze bed & breakfast in de regio van Namen nu dat de Belgen Wallonië herontdekken als een plezierbestemming. Dat alles vergt veel moeite en veerkracht, maar de aanhoudende crisis laat weinig keus.

Communicatie

De klanten zijn op zoek naar kwaliteit, lokale, gezonde producten? Laten we hen bieden wat ze willen en communiceren over onze troeven, die soms weinig gekend zijn.

Wij onderschatten vaak het belang van communicatie, ook naar onze bestaande klanten toe. Een zelfgemaakte risotto, Belgische kaviaar, lokale drank, een herbekeken klassiek recept, vergeten voedingsmiddelen aangepast aan de hedendaagse smaak, een ambachtelijke slager… Laten we onze troeven uitspelen. Het is vaak efficiënter om ons aan te passen aan de vraag dan om klanten ertoe aan te zetten om te kiezen voor een vooraf bepaald aanbod.

Aan het einde van dit jaar zullen de HoReCazaken, ondanks de protesten en de ruime naleving van de gezondheidsregels in de horeca, gesloten blijven 😔.  Laten we hopen dat ze zo snel mogelijk weer open kunnen gaan in 2021!

2020 zal het jaar van alle moeilijkheden zijn geweest, dus laten we ons haasten om het af te sluiten en hopen dat 2021 een goed jaar wordt!  Dat is in ieder geval wat wij van ganser harte wensen voor u en uw dierbaren.

Fijne feestdagen aan iedereen!

Journalisten meegewerkt aan dit magazine :
Andy De Brouwer, Wim De Mont, Joëlle Rochette, Pascale Van Weert, Henri Wynants

Om onze Newsletter te ontvangen, klik hier
Om ons tijdschrift op papier te ontvangen, abonneert u zich hier

Horeca Magazine is een uitgave van Services Pro bvba
www.horecamagazine.be  |  info@horecamagazine.be |  Tel. 02 644 22 52

Disclaimer

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

WhatsApp

Contact

Send

Sign up
E-card

Your name

Your e-mail address

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

1