NEWS & PRODUCTS

DAVIGEL

‘Servicegroenten’ zijn handig, lekker en zitten boordevol vitamines. Nieuw bij Davigel is de risotto van butternut, bloemkool en broccoli, een exclusief en veelzijdig product. Deze mix van drie, fijn versneden groenten (salpicon) is geschikt voor warm en koud gebruik: in risotto, in salades, in pasta, enz. Vermits de groenten al gekookt zijn, kunnen ze à la minute geserveerd worden. Bijzonder lekker bereid met sint-jakobsschelpen!

Nieuw uit onze eigen ateliers: het winterpannetje met kastanjes en veenbessen. Het geeft volume en originaliteit aan uw borden. Naast kastanjes en veenbessen bestaat het uit geroosterde zoete aardappelen, gele wortelen, pastinaken en pompoenpitten, gekruid met boter en peterselie. Heerlijk met rood vlees.

Qua zoete zonde presenteert Davigel twee nieuwe assortimenten gesuikerde hapjes. De schotel van minisoesjes bestaat uit mooi gevormd, rijkelijk gegarneerd soezendeeg. De zes variëteiten zijn op basis van banketbakkersroom met vanille: chocolade-passievrucht, citroen yuzu, hazelnoot, chocolade en karamel met zoute boter. Ze worden aangeboden op een mooi afgewerkt dienblad.

Eveneens topklasse: de passietaartjes, handgemaakt op basis van de beste ingrediënten. Ook hier zorgen zes variëteiten voor een prachtig kleurenpalet: karamel-amandel, citroen, peer-chocolade, appel-vanille, chocolade-praliné, abrikoos-amandel.

Onze zoete cocktailhapjes zijn ook ideaal voor uw verwenkoffies. Tot slot zijn alle genoemde producten geschikt voor take away.

’t Cuyperke investeert in optimale hygiëne voor haar gasten

’t Cuyperke is een gezellige gastropub in het centrum van Zaventem dat dagelijks met dagverse producten interessante seizoensgerechten aanbiedt. Gebaseerd op de Belgische keuken maar op basis van trage kooktechnieken verzorgt het restaurant verrassende versies van Belgische klassiekers zoals Vol-au-Vent en stoofvlees met Leffe bier.

Onlangs heeft het restaurant de sanitaire ruimtes voor de klanten onder handen genomen en al het kraanwerk vervangen door IR-kranen. Het restaurant heeft gekozen voor de IR-kranen uit de Modus serie. Daarnaast zijn ook alle urinoirs uitgerust met de Schelltronic urinoir spoeler.

Optimale waterhygiëne

“Het is ongelooflijk hoe zo’n kleine verandering zo’n grote impact kan hebben,” zegt Peter Cuypers, zaakvoerder van het restaurant. “De Coronacrisis heeft ons opnieuw gewezen op het belang van goede handhygiëne van zowel het personeel als de gasten. Een groot gedeelte van mijn gasten maakt gebruik van het sanitair als ze in de zaak zijn. Voor hun hygiëne en dat van de andere gasten is het van belang dat we de kans op overdracht van bacteriën en virussen tot een minimum weten terug te dringen.”

Gewone kranen worden handmatig bediend en dienen dus zowel voor als na het handen wassen aangeraakt te worden. Met de IR-kranen is dat verleden tijd. Het water begint te stromen als de handen voor de sensor komen en stopt automatisch als de handen weer weg zijn. Het is dus onmogelijk om je te besmetten met eventuele bacteriën en virussen die op de kraan kunnen zitten.

Makkelijk onderhoud

“Sinds we de IR-kranen hebben, merken we ook dat het sanitair frisser blijft,” gaat Cuypers verder. “Er is minder gemors met water en de urinoirs spoelen na ieder bezoek. Niet enkel de gasten, ook de controleurs van het voedselagentschap weten de IR-kranen te waarderen. Covid heeft onze sector duurzaam veranderd en de eisen met betrekking tot hygiëne zullen alleen maar verder verstrengen. Door de uitrusting van ons sanitair met contactloos kraanwerk zijn wij in ieder geval al klaar voor de toekomst.”

Makkelijke installatie

De installatie van de nieuwe IR-kranen stelde niets voor. Er zijn geen verbouwings- of renovatiewerken nodig. De kranen kunnen gewoon geplaatst worden op de reeds bestaande wastafels. Het infrarood van de kranen werkt op batterijen en hoeven dus niet van stroom te worden voorzien. Het werk beperkt zich tot het loskoppelen van de bestaande kraan en het aansluiten van de nieuwe. In een paar uur was alles geregeld.

Positieve reacties

“Ook mijn klanten zijn enthousiast,” vertelt Cuypers. “Handen wassen na een sanitair bezoek is aangewezen, maar gebeurde niet altijd. Ook vergaten mannen nogal eens om de urinoir spoeler te activeren na een bezoek. Ook dat is nu verleden tijd door de Schelltronic die automatisch spoelt als het urinoir is gebruikt. Dit zorgt voor een algeheel frissere sanitaire ruimte en een positieve beleving van mijn gasten. Maar wat ze vooral weten te waarderen is dat de vooraf ingestelde watertemperatuur zeer aangenaam is. Het is de beste investering die ik dit jaar gedaan heb,” besluit Cuypers.

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

WhatsApp

Contact

Send

Sign up
E-card

Your name

Your e-mail address

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

1