EDITO

Pascale Van Weert

Beste lezer,

Ondanks de nieuwe steun die de regering heeft toegezegd, is het begin van het jaar erg somber voor de HoReCa. Er is geen heropening aangekondigd, ondanks de hoop die in de vaccinatiecampagne is gevestigd. Zoals kon worden verwacht, loopt die vertraging op en die verdomde varianten helpen ook niet echt.

Aan de kant van de regering lijken de genomen beslissingen nogal oneerlijk. Winkels mogen openen, er wordt gepraat over het openen van de contactberoepen, maar de restaurants blijven gesloten. Het is een drukte van je welste op de vliegvelden, maar de hotels zijn schrijnend leeg. Het verlangen om te rebelleren wordt echter in de kiem gesmoord door de angst om de epidemie te verergeren en de terugkeer naar het normale nog meer te vertragen…

Toch een lichtpuntje!

In de tussentijd hebben deze opeenvolgende lockdowns gelukkig ook nieuwe creatieve projecten mogelijk gemaakt. Sommige bars of restaurants zullen van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om hun menukaart te verbeteren, nieuwe recepten uit te vinden, hybride formules tussen restaurant, dark kitchen en takeaway te bedenken.

Terwijl de wereld van de retail meestal geïnspireerd wordt door de creativiteit van de HoReCa, gebeurt nu soms het tegenovergestelde. Ontdek in deze editie de schitterende omschakeling van Fabrizzio Chirico en zijn Comptoir de la Table, een mix van genres die een echt succes is.

Sterren en medailles

Een hart onder de riem: sommige mensen droomden van sterren, ze kregen ze! Viki Geunes van restaurant t’Zilte sluit zich aan bij Peter Goossens in de top van de driesterrenrestaurants! We kunnen alleen maar met beide handen applaudisseren.
We feliciteren ook de 10 restaurants in Vlaanderen en Wallonië die hun eerste ster hebben gekregen en de zeer sympathieke Manon Schenck voor de Young Chef Award. horecamagazine.be/de-michelin-belux-2021-is-uit

Aan de drankenzijde onderscheiden de Belgische mousserende wijnen zich opnieuw met gouden en zilveren medailles (Entre-Deux-Monts, Vignoble des Agaises en Domaine du Chant d’Eole), terwijl er regelmatig nieuwe Belgische merken en gedistilleerde dranken worden geïntroduceerd. horecamagazine.be/goud-en-zilver-voor-belgische-schuimwijnen

Intussen kwijnen de professionals weg en het publiek, dat ervan droomt om dit alles te ontdekken, moet lijdzaam toezien.
We hebben allemaal honger, we hebben dorst, we hebben behoefte aan sociale contacten en uitstapjes… maar voorlopig rest ons niets anders dan ons te wapenen met geduld en de vrijheid om te dromen.

Journalisten meegewerkt aan dit magazine :
Andy De Brouwer, Wim De Mont, Ruben De Ville, Joëlle Rochette, Pascale Van Weert, Henri Wynants

Om onze Newsletter te ontvangen, klik hier
Om ons tijdschrift op papier te ontvangen, abonneert u zich hier

Horeca Magazine is een uitgave van Services Pro bvba
www.horecamagazine.be  |  info@horecamagazine.be |  Tel. 02 644 22 52

Disclaimer

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

WhatsApp

Contact

Send

Sign up
E-card

Your name

Your e-mail address

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

1