FOCUS

Trends voor Valentijnsdag
Joëlle Rochette

Trends voor Valentijnsdag 2021,

tijd voor intimiteit

 

Covid verplicht: dit jaar zal Valentijnsdag intiemer zijn dan ooit. Hoewel niemand in zijn favoriete restaurant zal kunnen tafelen, zal iedereen zijn creativiteit de vrije loop laten. Van de actieve restauranthouder tot de verliefde klant, zal ook hier de verbeelding aan de macht zijn!

In de HoReCasector, die in het algemeen en in de feestperiode in het bijzonder, zo onterecht werd benadeeld, tekenen zich twee trends af voor Valentijnsdag 2021.

Trend intiem @ home

Uit een snelle peiling, die half januari werd uitgevoerd, blijkt dat veel restaurants, die momenteel als traiteur werken met themamenu’s en/of afhaalgerechten, al zijn gevraagd naar hun voorstellen voor en samenstelling van het Valentijnsmenu. De meesten hebben veel succes gehad met hun afhaalfeestmenu’s (Kerstmis en Nieuwjaar) en geen seconde geaarzeld om deze formule te herhalen, en aantrekkelijke themamenu’s en andere ‘signatuur’-gerechten voor te stellen voor het weekend van 14 februari. Gelukkig voor iedereen valt Valentijnsdag dit jaar in een weekend.

Het advies van verschillende van deze restauranthouders aan hun actieve collega’s is dan ook om een zo romantisch, esthetisch en vooral origineel mogelijk Valentijnsmenu te voorzien. Idem voor de bereide gerechten en feestmanden die moeten worden geleverd.

Aangezien kwaliteitsproducten en lokale ambachtelijke producten steeds populairder worden, en echt ‘huisbereid’ de grootste troef blijft van een ambachtelijke keuken van een chef die, noodgedwongen, traiteur is geworden, zullen verliefden zich hoogstwaarschijnlijk meer aangetrokken voelen tot een menu van dit type. Dit menu, samengesteld door een creatieve chef met kwaliteitsproducten, biedt het voordeel de uitverkorene van je hart beter te verrassen, meer te verwonderen. Dit door hem/haar te verrassen door de chef en de gerechten te hebben gekozen die hij/zij verkiest, stiekem te hebben besteld en vervolgens het Valentijnsdiner te hebben afgehaald (of laten bezorgen).

Een ander niet te verwaarlozen voordeel is dat geen van beide tortelduifjes die dag hoeft te koken!

En als de fantasie meespeelt, kunt u overwegen om een paar romantische ‘extra’s’ toe te voegen om alle zintuigen van uw klanten te prikkelen. Afrodisiaca om toe te voegen aan de culinaire bereidingen, aan de rode liefdescocktail voor de verliefden, alsmede enkele thematische versieringselementen om toe te voegen aan het pakket met de stempel ‘Liefde voor altijd’!

Trend uitstapje @ Belgium

Als wij in België nog het geluk hebben om buitenshuis te kunnen eten, dan is dat te danken aan de hotels die hun deuren hebben kunnen openhouden. Room service is verplicht in België vanwege de sluiting van de restaurants van de hotels.

Ook deze tweede trend, voor wie niet op een cent kijkt, is dit jaar een voor de hand liggende formule voor Valentijnsdag. Verscheidene hotels en B&B’s hebben dus een Valentijnsmenu samengesteld dat op de kamer wordt geserveerd. De hotelbezorgformule van een diner bereid door een geweldige chef-kok uit de buurt is dit jaar ook erg trendy.

Een zowel intieme als exclusieve formule die sinds de tweede lockdown van afgelopen herfst een groot succes is. Bestemmingen buiten de grote steden zijn het populairst. Van de kust tot de Ardennen is alles geschikt voor een romantisch uitstapje naar de vier windstreken van ons kleine landje.

Volgens het laatste nieuws zouden voor de komende carnavalsvakantie ‘toeristische’ reizen naar het buitenland niet langer toegestaan zijn. Wij zullen dus in ons land moeten blijven dat -laat ons dat  niet vergeten- overvloeit van prachtige streken, de ene nog romantischer dan de andere.

Wilt u uw klanten verrassen of uw wederhelft verwennen voor Valentijnsdag 2021? Dan weet u wat u moet doen! En bovenal, aan ieder van u, houd vol en houd moed!

_

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

WhatsApp

Contact

Send

Sign up
E-card

Your name

Your e-mail address

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

1