REPORTAGE

Project Totaal Okido
Wim De Mont

Velvet combineert comfort en luxe

Projectinrichter Project Totaal Okido is actief in Nederland en België. Al jarenlang is deze groothandel een begrip in horecaland. Sinds de oprichting in 2005 bouwde men een aanzienlijk klantenbestand op, vooral bestaande uit horecazaken. Het bedrijf begon in een loods waar plek was voor een paar stoelen en een klein kantoortje, maar groeide inmiddels uit tot een grote speler met drie grote opslaghallen en 25 medewerkers.

Project Totaal Okido is gespecialiseerd in horecameubilair, maar deinst niet terug voor projecten buiten de horeca. Zo richtte men onder andere lerarenkamers, vergaderzalen, kerken, sportkantines, boten en ziekenhuizen in. De naam Project Totaal Okido is dus zeker verdiend. Wat de afgelopen jaren niet veranderde, is dat de meeste klanten horecazaken blijven en daar blijft het hart liggen. “Wij voorzien horecaklanten in hun behoefte aan comfort en sfeer en houden daarbij in het achterhoofd dat dit ook voor een gunstige prijs mogelijk moet zijn,” zegt Jan Willem Leeftink van Project Totaal Okido. “Daarom verkopen wij een groot deel van ons assortiment uit voorraad. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee. Groot inkopen betekent meer korting en lagere verkoopprijzen. Daarnaast kunnen wij voorradige meubels zeer snel leveren, vaak binnen een week na bestelling, afhankelijk van het seizoen.”

Terrasseizoen

Okido werkt met twee seizoenen. Het terrasseizoen begint vaak in maart: de zon komt weer om het hoekje te kijken en horecaondernemers willen hun terrassen vernieuwen. “Wij hebben op dat moment onze terrascollectie op orde en op voorraad,” zegt Jan Willem Leeftink. Terrasmeubilair wordt maanden van tevoren ingekocht, want leveranciers bevinden zich over de hele wereld. “Ons ‘terrasseizoen’ begint dus vaak al in september/oktober. Codewoorden zijn: anticiperen en vooruitdenken!”

Binnenseizoen

Het binnenseizoen, ook najaars- of winterseizoen genoemd, is altijd spannend. Jan Willem Leeftink: “Trends in interieurland veranderen snel, het is aan ons om die bij te houden. Op dit moment is dat velvet! Dit zachte stofje is in een periode van kou en duisternis een manier om warmte uit te stralen en comfort te bieden. In een restaurant is het niet alleen maar belangrijk dat het eten lekker smaakt, men wil een totaalbeleving. Sfeer, uitstraling, het gevoel hebben dat je ergens welkom bent: er komt veel meer bij kijken dan een goede kok. Onze velvetcollectie draagt bij aan het creëren van dit totaalplaatje.”

Comfort en luxe

De onbetwiste aanvoerder van het velvetassortiment is de populaire Richmond-stoel. Die is in vele kleuren verkrijgbaar en zit heerlijk. De zachte velvetstof biedt comfort en straalt tegelijkertijd luxe uit: een ideale combinatie! Deze mooie stoel is geschikt voor restaurants, maar past ook in vergaderruimtes en congreszalen. Het leuke aan deze stoel is dat de klant de stoel zelf kan ontwerpen: de achterkant van de rugleuning kan een vrolijke Pintail-stoffering krijgen. Er zijn tientallen prints beschikbaar.

Richmond stoelen, links met Pintail-stoffering

De Richmond is niet de enige velvetstoel in de najaarscollectie van Project Totaal Okido, die voor een groot deel uit velvetmeubels bestaat. Veel van die velvetstoelen zijn tevens als barkruk verkrijgbaar, voor het creëren van hoogteverschillen in een interieur. Dat heeft een groot voordeel: de uitstraling blijft uniform, omdat men met dezelfde stoffen en kleuren werkt.

Velvet, velvet en nog eens velvet

Kortom: de velvetcollectie van Project Totaal Okido is groter en mooier dan ooit. Als alles in de komende tijd weer richting normaal gaat, staat het bedrijf klaar om klanten weer van kwaliteitsmeubilair te voorzien. De voorbereidingen voor het terrasseizoen zijn in ieder geval alweer getroffen, 2021 begint vol goede moed.

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

WhatsApp

Contact

Send

Sign up
E-card

Your name

Your e-mail address

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

1